Persberichten 2012
30.000 bezoekers Over het IJ Festival 2012


AMSTERDAM - Dit jaar domineerde de zeecontainer in het festival voor locatietheater in Amsterdam-Noord. Speciaal voor de twintigste editie van Over het IJ Festival was in het Festivalhart een spectaculair bouwwerk van containers te zien. 30.000 bezoekers bezochten dit jaar de tijdelijke containerstad bestaande uit meer dan 200 containers op de NDSM-werf aan de oever van het IJ en genoten van locatietheater. Er werden 22.000 kaarten verkocht.

 

Na de opening op 5 juli zijn elf dagen lang 24 voorstellingen te zien geweest. Naast de grote voorstellingen zoals ‘Terminator Triologie’ van FC Bergman en ‘The Promised Land’ van Orkater trokken ook de kleinere voorstellingen veel publiek. Van de net afgestudeerde theatermakers in het ‘Zeecontainersprogramma’, tot ‘Nieuw op locatie!’ waarin jonge getalenteerde theatermakers de kans krijgen om stappen te zetten binnen locatietheater met de NDSM-werf als proefterrein.

 

Veel aandacht ging dit jaar uit naar de onderzoekvoorstellingen van ‘Nieuw op locatie!’ Over het IJ Festival is hiermee een stap verder gegaan dan voorgaande jaren. Vaak is er publiek nodig om de onderzoekvoorstellingen verder te ontwikkelen. Je zag dat er tijdens het festival nog behoorlijk werd geschaafd aan sommige stukken. Daar is ruimte voor op Over het IJ Festival. Makers kregen tijdens het festival ruimschoots te mogelijkheid om samen met het publiek een verdiepingsslag te maken.

 

Dit was het eerste jaar dat Over het IJ Festival een aantal voorstellingen heeft ontwikkeld in samenwerking met Festival 5D. Dat heeft onder meer geresulteerd prachtige stukken en in een beter toegankelijk festivalterrein voor iedereen, ook voor mensen met een lichamelijke beperking.

 

Ondanks de temperatuur die deze zomer wellicht het laagst wordt in 25 jaar, werd het festival goed bezocht. De ochtenden begonnen vaak regenachtig, maar rond het middaguur werd het droog en liet de zon zich geregeld zien. De sfeer was gezellig, creatief en ontspannen, eigenlijk precies wat we hoopten te bereiken. 

 

 

 

Overige persberichten 2012

Over het IJ Festival
Over het IJ Festival 2012 van start (juni 2012)

Spectaculaire containerstad op de NDSM (juni 2012)
Kaartvoorverkoop van start (juni 2012)
Algemeen persbericht (april 2012)

 

Persberichten RUIGLAND - of theater in het wild
Volkskrant 24-04-2012 Ruigland- of theater in het wild

 

Persbericht TG Ilay - Broer
PERSBERICHT - Theatermaker Ilay den Boer presenteert nieuw gezelschap TG Ilay

Nieuwsbrief


Blijf op de hoogte van alle in's & out's van Over het IJ Festival en ontvang de nieuwsbrief...


Security image. You must enable images to submit entry Vul in wat u ziet:
(Gevoelig voor hoofd en klein letters)

 
website ontwikkeld door GreenLight Solutions